Fredag 18 november kl 19.00, Studio Acusticum Black Box

Pedro Martins möter Norrbotten Big Band

Nu är arbetet med 2021-års Composer in Residence äntligen i gång. Det låter kanske lite sent, men som alla förstår gjorde pandemin att samarbetet mellan Pedro Martins och Norrbotten Big Band fick skjutas på framtiden.
 

Pedro Martins är ingen ny bekantskap för musikerna i Norrbotten Big Band. Tycke uppstod redan när Martins hängde på stjärnan Genevieve Artadi (bandets Composer in Residence 2019) och spelade med storbandet.
 

Pedro Martins är en brasiliansk gitarrist och multimusiker, med utgångspunkt i Los Angeles. Redan som mycket ung nådde han internationell ryktbarhet genom att ta hem första pris i Montreaux Guitar Competition där storheter som John McLaughlin och Kurt Rosenwinkel satt i juryn. Vid det här laget har Pedro Martins börjat bli ett stort namn i jazzvärlden, med konserter världen över.
 

Pedro Martins är en av samtidens mest intressanta musiker. Ett kap, helt enkelt. Han har ingen stor erfarenhet av storband. Däremot har han visioner och en stor vilja att pröva saker. Det räcker väldigt långt, säger Joakim Milder, konstnärlig ledare för Norrbotten Big Band.
 

Konserten ingår i jazzfeeling 2022.

.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.