Stipendium till Roland Nordmarks minne

Roland Nordmark var med om att starta Jazz i Piteå och var dess ordförande under åren 1990-2006. När han gick bort beslutade Jazz i Piteå att upprätta en stipendiefond till Rolands minne under namnet Roland Nordmarks minnesfond. Ur fonden ska stipendier delas ut till lovande unga jazzmusiker. De unga var viktiga för Roland, att föreningen skulle ha en ungdomssektion och att konserterna skulle inledas av ett förband från Framnäs eller Musikhögskolan.

Den som vill ge ett bidrag till fonden kan göra det genom en insättning på föreningens bankgiro: 5071-0466, märk bidraget med ”Nordmarks minnesfond”.

2022

2022 år stipendiater prisades av Jazz i Piteås ordförande Jim Nilsson.

Helena Nordin har under sina 3 år på Piteå Musikhögskola utvecklats till en mycket duktig jazzsångerska/improvisatör. Hon är dessutom en av initiativtagarna till Piteås egen nyss genomförda jazzfestival. Vi ser fram emot din fortsatta resa i jazzens tecken.

Simon Wiksell har på kort tid utvecklats mycket och har visat sin potential som jazzpianist, både som låtskrivare och improvisatör på Framnäs Folkhögskola. Han är också väldigt driftig och ordnar gärna med spelningar och tackar inte nej till att lira. Vi hoppas att han fortsätter sin utbildning och utveckling här i Piteå och vi ser fram emot kommande konserter.

Jonathan Lidström har deltagit i Musik och dansskolans jazzensembler både som saxofonist och trummis. Sista åren har trummorna varit i fokus. Med sitt svängiga spel lägger han en stadig grund för sina medmusikanter. Hans vilja och nyfikenhet att lära sig nya musikaliska utmaningar kommer att ta honom långt inom musiken.

2020

Stipendiat Ludvig Björklund från Jazzkandidatprogrammet på Musikhögskolan i Piteå.

Jazz i Piteå:s ungdomsstipendium delades ut till gitarristen Simon Kolmodin som studerat två år på Framnäs folkhögskolas kurs för jazzmusiker.

2019

Jazz i Piteå:s stipendiat 2019 på Musikhögskolan Sofie Andersson.

2019 års ungdomsstipendiater Märta Dahlström, Framnäs Jazzmusiker och Mattias Nyman, Dans och Musikskolan i Piteå

2018

Kerstin Nordmark flankerad av Jazz i Piteå:s stipendiater 2018 Benjamin Löfgren och Rasmus Hansén

2017

2017 års stipendiat på Muskhögskolan Ludwig Björklund.

Årets ungdomsstipendiat Hannes Dahlbäck.

2016

2016 års stipendiat Sanna Nordlund.

2015

2015 års stipendiat Lars Ullberg

2014

2014 års stipendiat Leonard Werme

2013

2013 års stipendiat Albin Vesterberg

2012

2012 års stipendiat Amadeus Wedberg

2011

2011 års stipendiater Samuel Muntlin och Nadja Hamouchi tillsammans med Jazz i Piteås ordförande Aste Blomstedt

2010

Emma Asplund, första stipendiaten ur Roland Nordmarks minnesfond. Utdelare Aste Blomstedt