Lördag 21 januari, kl 14.00, Kaleido

Helga Ragnarsdóttir kvartett består av isländska jazzvokalisten Helga Ragnarsdóttir, gitarristen Simon Bergvall, trumslagaren Jakob Sundell och kontrabasisten Emil Nyqvist. Bandets lekfulla samspel och spelglädje har varit ett av deras kännetecken sen första gången dom träffades. Bandet spelar allt från swing till bebop till bossa nova till nordisk vismusi. Det kommer bjudas på blandning av jazzlåtar, på svenska, isländska och engelska samt favoriter ut standardrepertoaren.

Helga Ragnarsdóttir kom till Sverige 2017 och har studerat jazzsång på Musikhögskolan i Piteå. Med influenser som Anita O’day, Monica Zetterlund, Alice Babs och Julie London har hon utvecklad ett säreget uttryck som beskrivs som charmigt, lekfullt och känslofyllt. Hennes varma och inbjudande scennärvaro är en av hennes främsta styrkor och hon har ett sätt att beröra alla som lyssnar.

Biljettpris: 100 kr

Bilder från konserten

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.